Home » Sygdomsangst

Sygdomsangst

Forinden eller forholdsvis hurtigt efter at man starter i behandling for sygdomsangst anbefaler vi, at man får lavet et angst-pige-3helbredstjek ved egen læge, såfremt dette ikke allerede er sket.

Sygdomsangst handler om, at man er angst for at fejle noget eller har angst for sygdomme. Ofte har personen med sygdomsangst et overdrevent fokus på kropslige symptomer og fornemmelser, som grundet angsten for at fejle noget, tolkes som værende farlige symptomer eller fornemmelser. Man vil ofte have tendens til at læse om og undersøge de symptomer man oplever, bl.a på nettet, og ved denne adfærd får man overbevist sig selv om, at man fejler noget alvorligt. Dette sker bl.a. fordi ens angstniveau allerede er højt, hvilket gør det svært at sortere i den information man læser sig til. Når man lider af sygdomsangst, vil der være en tendens til, at der bliver søgt hyppig lægehjælp. Lægens forsikring om, at man ikke fejler noget giver en kortvarig lettelse, indtil angsten igen starter forfra – enten fordi man mærker andre symptomer eller fornemmelser i kroppen eller fordi man læste noget mere om det.

Typiske symptomer på sygdomsangst/helbredsangst:

  • Angst og bekymringer for sygdomme og for at fejle noget
  • Over-opmærksom på kropslige fornemmelser og symptomer

  • Overdreven tjekke-adfærd (bl.a. at læse om sygdomme på internettet)

  • Forsikringssøgende adfærd (bl.a. at gå til lægen)

 

Kognitiv behandling af sygdomsangst vil typisk indeholde psykoedukation om sygdomsangst og klienten støttes i at forstå, hvad der er med til at forstærke og vedligeholde angsten. Vi vil i fællesskab udfordre dine katastrofetanker samt understøtte fokus på alternative tanker. Du vil desuden støttes i at lære strategier til, hvordan du i højere grad kan tage afstand fra dine uhensigtsmæssige tanker. Ligeledes vil den vedligeholdende adfærd blive identificeret, for at denne kan ændres til en adfærd der støtter op omkring dine alternative tanker. Du vil få strategier til at håndtere når din angst melder så, så du bedre kan tackle disse situationer.
Hjemmeopgaver vil også være en del af behandlingen, vil blive aftalt fra gang til gang og i det tempo der passer klienten.

Nina: 42492017, Nikolaj: 29829174

Kontakt/Book tid

Personfølsomme oplysninger:

Vi anbefaler at du skriver dit tlf nummer, så vi kan ringe til dig. Vi anbefaler, at du beskytter dine personlige data, ved ikke at skrive personfølsomme oplysninger på mail med mindre du selv har sikker, krypteret mail som vi har. Du kan stille spørgsmål og fortælle nærmere om dine udfordringer, vanskeligheder og ønsker til forløb når du taler med os i telefon.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. Nina og Nikolaj